paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Surówka z kalarepy i pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszna prosta lekko słodka surówka z młodej kalarepki oraz pomarańczy. Całość polana oliwą z białą truflą

Surówka z kalarepy i pomarańczy Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kalarepy i pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy i pomarańczy
Szalotkę cienko pokroić i rozdzielić. Pomarańczę i kalarepę obrać ze skóry. Kalarepę pokroić w cieniutki plastry ( możną do tego użyć obieraczki do warzyw).

Pomarańczę podzielić na piórka usuwając wszystkie błonki. Kalarepę wymieszać z pomarańczą a następnie posypać szalotką. Całość skropić do smaku oliwą i solą.
Surówka z kalarepy i pomarańczy
Kalarepkę pomarańczę i szalotkę obrać ze skórek.
Surówka z kalarepy i pomarańczy
Kalarepę pokroić w cieniutki plastry obieraczką do warzyw

Tagi:

kalarepa