ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Surówka z kalarepy i rzodkiewek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wyśmienity dodatek do obiadu.

Surówka z kalarepy i rzodkiewek

Składniki:

Surówka z kalarepy i rzodkiewek

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kalarepy i rzodkiewek
Kalarepy myjemy, obieramy i kroimy w kawałki. Rzodkiewki myjemy, odcinamy im końcówki i kroimy plasterki. Rzodkiewkę mieszamy z kalarepą. Skrapiamy warzywa świeżo wyciśniętym sokiem z cytryny. Lekko solimy. Natkę pietruszki (ilość według uznania) myjemy, siekamy drobno. Do warzyw dodajemy majonez, mieszamy, całość posypujemy natką pietruszki. Podajemy od razu.

Tagi:

kalarepa