marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z kapusty białej i cebulki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kapustę zetrzeć na tarce i posolić łyżeczką soli i odstawić,aby przeszła solą.Potem wycisnąć,dodać cebulkę,natkę,doprawić i wymieszać.Podać.

Surówka z kapusty białej i cebulki.

Składniki:

Surówka z kapusty białej i cebulki.

 

  • Połówka kapusty białej,
  • 1 mała cebulka czerwona,
  • posiekana natka pietruszki,
  • płaska łyżeczka cukru,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty białej i cebulki.
Białą kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posolić kopias-
-tą łyżeczką soli,aby nasiąkła.Następnie po 10 min.wycisnąć w
garści,aż puści sok i przełożyć do drugiej misy szklanej wyciśniętą kapustę,dodać posiekaną czerwoną cebulkę sałatkową,natkę piet-
-ruszki,łyżeczkę cukru,pieprzu i wymieszać dwiema łyżkami,spró--
-bować,czy dobra.Podawać do drugiego dania.