Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty białej i cebulki.
Białą kapustę zetrzeć na tarce o grubych oczkach,posolić kopias-
-tą łyżeczką soli,aby nasiąkła.Następnie po 10 min.wycisnąć w
garści,aż puści sok i przełożyć do drugiej misy szklanej wyciśniętą kapustę,dodać posiekaną czerwoną cebulkę sałatkową,natkę piet-
-ruszki,łyżeczkę cukru,pieprzu i wymieszać dwiema łyżkami,spró--
-bować,czy dobra.Podawać do drugiego dania.
-tą łyżeczką soli,aby nasiąkła.Następnie po 10 min.wycisnąć w
garści,aż puści sok i przełożyć do drugiej misy szklanej wyciśniętą kapustę,dodać posiekaną czerwoną cebulkę sałatkową,natkę piet-
-ruszki,łyżeczkę cukru,pieprzu i wymieszać dwiema łyżkami,spró--
-bować,czy dobra.Podawać do drugiego dania.