Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty białej, papryki i pora
Kapustę drobno poszatkować, oprószyć solą, wymieszać, pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą odcisnąć. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Majonez wymieszać z jogurtem, musztardą, odrobiną cukru. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku, wymieszać.
![Surówka z kapusty białej, papryki i pora Surówka z kapusty białej, papryki i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-bialej-papryki-i-pora-134515.jpg)
![Surówka z kapusty białej, papryki i pora Surówka z kapusty białej, papryki i pora](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-bialej-papryki-i-pora-134516.jpg)