marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Surówka z kapusty,cebuli z żurawiną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kapustę opłukać i przekroić na pół,jedną połówkę odłożyć,drugą poszatkować,resztę składników dodać z kapustą do salaterki.Dodać majonez.

Surówka z kapusty,cebuli z żurawiną.

Składniki:

Surówka z kapusty,cebuli z żurawiną.

 

  • Połówka białej kapusty,
  • 2 małe cebule czerwone,
  • 3 łyżki żurawiny,
  • garść siekanych orzechów włoskich,
  • 3-4 duże łyżki majonezu,
  • szczypta curry.

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty,cebuli z żurawiną.
Kapustę opłukać w bieżącej wodzie,przekroić na wpół,jedną połówkę odłożyć,drugą poszatkować na hebelku i wrzucić do szklanej salaterki.Cebulki czerwone sałatkowe obrać,opłukać i posiekać w kostkę lub na plasterki,a z nich wypchnąć obręcze,orz- -echy włoskie rozłupać,wyjąć ze skorupek,posiekać.Dodać wraz z żurawiną do salaterki,dodać 3-4 pełne łyżki majonezu,szczyptę curry i wymieszać.Podawać do drugiego dania.

Tagi:

kapusta