2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1486]

Surówka z kapusty czerwonej i pora

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Smaczna zdrowa i kolorowa surówka do obiadu....

Surówka z kapusty czerwonej i pora Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty czerwonej i pora

 

  • 1 mała główka kapusty czerwonej
  • 1 por
  • 1 jabłko winne
  • 2-3 łyżki octu winnego
  • 2 łyżeczki cukru
  • pieprz czarny do smaku
  • sól morska do smaku
  • 3-4 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty czerwonej i pora
Kapuste obieramy z wierzchnich liści cieniutko szatkujemy nożem, zalewamy wrzącą wodą i obgotowujemy na pół miękko,odcedzamy i odparowujemy. Jabłko obieramy ze skórki ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach umyty oczyszczony por siekamy dodajemy do przestudzonej kapusty,wlewamy olej doprawiamy do smaku octem winnym przyprawami i cukrem.Wszystko razem mieszamy aby składniki sie przegryzły. Podajemy do mięs lub smażonej rybki.Smacznego życzę;)
Surówka z kapusty czerwonej i pora
umytą kapustę drobno szatkujemy zalewamy wrzątkiem
Surówka z kapusty czerwonej i pora
nastepnie ścieramy obrane jabłko i siekamy por
Surówka z kapusty czerwonej i pora
kapuste doprawiamy octem winnym cukrem i piperzem
Surówka z kapusty czerwonej i pora
dodajemy resztę składników i mieszamy do połączenia