zub3r

zub3r

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 251]

Surówka z kapusty kiszonej 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna porcja witamin w mroźny czas.

Surówka z kapusty kiszonej 10 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej 10

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej 10
Kapustę płuczemy trzy razy, odcedzamy, a następnie kroimy w drobne kawałki. Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłka obieramy i usuwamy gniazda nasienne. Następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Wszystko ze sobą mieszamy. Dodajemy odrobinę oliwy oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Dokładnie mieszamy. Wierzch surówki posypujemy odrobiną posiekanego koperku. Smacznego!
Surówka z kapusty kiszonej 10
Kapustę dokłądnie płuczemy i drobno kroimy.
Surówka z kapusty kiszonej 10
Marchew obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach.
Surówka z kapusty kiszonej 10
Obranę jabłka ścieramy na tarce o większych oczkach.
Surówka z kapusty kiszonej 10
Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.