kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na smaczną surówkę z kapusty kiszonej z dodatkiem marchewki, czerwonej cebuli. Polecam do obiadu.

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki

 

  • 2 solidne garście kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka kminku
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • ocet jabłkowy 6 % do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Kapustę odciskamy z nadmiaru płynu i przekładamy na deskę, kroimy na drobno i wkładamy do miski. Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski z pokrojoną kapustą.

Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, przekładamy do miski z warzywami.

Dodajemy pozostałe składniki i mieszamy.
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Startą marchewkę i pokrojoną kapustę przekłądamy do miski.
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Obraną z łusek cebulę kroimy w kostkę na desce.
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Pokrojoną cebulę dodajemy do warzyw w misce.
Surówka z kapusty kiszonej i marchewki
Na samym końcu dodajemy przyprawy,olej i ocet.