Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Świetna surówka do drugiego dania. Idealna do rybki jak i każdego mięsa. Szybka w przygotowaniu i smaczna.

Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku

 

  • 35 dag kapusty kwaszonej
  • 1,5 marchewki
  • 1/2 pęczeku koperku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku
Marchewkę obieramy, następnie ścieramy na tarce do jarzyn na małych oczkach. Koperek płuczemy i siekamy. Kapustę odciskamy z soku i drobniuteńko ją siekamy. Do miski przekładamy kapustę dodajemy marchewkę oraz koperek - mieszamy całość. Doprawiamy do smaku pieprzem najlepiej świeżo zmielonym i skrapiamy oliwą, mieszamy i podajemy tuż po przygotowaniu.
Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku
Etap 1 kapustę odciskamy z soku i drobno kroimy
Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku
Etap 2 marchewki obieramy i śceiramy na tarce
Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku
Etap 3 opłukany koperek drobniutko siekamy
Surówka z kapusty kwaszonej, marchewki i koperku
Etap 4 przekładamy wszystkie składniki do miski i doprawiamy