femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Surówka z kwaszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna, szybka i prosta w przygotowaniu surówka, która idealnie pasuje do dań z ryb oraz innych dań obiadowych.

Surówka z kwaszonej kapusty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kwaszonej kapusty

 

  • 1 duża marchew
  • 2 małe jabłka
  • 2 garście odciśniętej kwaszonej kapusty
  • około 2 łyżki oleju lub oliwy
  • pierz - do smaku
  • sok z cytryny - do smaku

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kwaszonej kapusty
Jabłka umyj, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Marchewkę oskrob i umyj. Kapustę kwaszoną odciśnij ze soku i drobniutko posiekaj. Przerzuć do miski. Marchew zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i dodaj do kapusty. Następnie jabłka zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj je reszty składników i skrop sokiem z cytryny. Całość dopraw do smaku pieprzem i wymieszaj z olejem.
Surówka z kwaszonej kapusty
Jabłka obierz ze skórki i pozbaw gniazd nasiennych, marchewkę oskrob.
Surówka z kwaszonej kapusty
Kwaszoną kapustę odciśnij i drobno posiekaj.
Surówka z kwaszonej kapusty
Marchwekę zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.
Surówka z kwaszonej kapusty
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj z olejem.