Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Taką surówkę możemy przygotować jako dodatek do drugiego dania.Jest smaczna,bardzo zdrowa i tania w wykonaniu.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 duża marchewka
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
1.Kapustę pekińską drobno pokroimy następnie lekko solimy i odstawiamy na około 15 minut żeby zmiękła. 2.Marchewkę obieramy,myjemy i osuszamy,następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. 3.Startą marchewkę przekładamy do kapusty,dodajemy majonez ,jogurt naturalny i musztardę. 4.Surówkę mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

kapusta