halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przyrządzamy wiele surówek , które chętnie jemy . Jedną z nich jest z kapusty pekińskiej . Jest prosta , szybka do przyrządzenia a zarazem smaczna.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • kapusta pekińska 1 mała sztuka
  • cebula sałatkowa 1 sztuka
  • koperek 1/2 pęczka
  • orzechy włoskie łuskane 10 dag
  • oliwa 6 łyżek
  • sok z limonki 4 łyżki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Orzechy włoskie posiekać. Koperek wypłukać, osuszyć, posiekać.Kapustę pekińską pokroić w wąskie paseczki. Oprószyć solą, wymieszać.Cebulę obrać, posiekać drobno. Do oliwy dodać sok z limonki, wymieszać.Wszystkie składniki surówki włożyć do salaterki wymieszać . Polać sosem zrobionym z oliwą i sokiem z limonki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.Wstawić do lodówki na godzinę.

Tagi:

kapusta