bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 870]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszna i kolorowa surówka z kapusty pekińskiej z warzywami. Polecam ja do obiadu, jest szybka do przygotowania.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • Mała kapusta pekińska
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • Pęczek rzodkiewek
  • 2 ogórki zielone
  • Pęczek szczypiorku
  • 5 łyżek oleju
  • Sok z cytryny
  • Sól,pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Umytą kapustę pekińską drobno kroimy, umyte i oczyszczone papryki kroimy w cienki paski.

Ogórki obieramy, rzodkiewki myjemy i kroimy w pół plastry.

Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy .

Wszystkie składniki przekładamy do miski , skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Wszystko dokładnie mieszamy. 

Tagi:

kapusta