Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę przekroić na pół, usunąć "brzydkie" liście i pokroić. Marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty. W filiżance wymieszać olej wodę, vegetę i sos. Następnie polać po kapuście i wszystko razem dokładnie wymieszać. Surówkę można podawać 15 minut po wykonaniu, aby kapusta zdążyła nasiąknąć przyprawami.
![Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-70679.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-70680.jpg)
![Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-pekinskiej-70681.jpg)