aggnieszkaa

aggnieszkaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Prosty sposób na surówkę do obiadu

Surówka z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 0,5 kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka wody
  • vegeta
  • sos włoski do sałatek

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę przekroić na pół, usunąć "brzydkie" liście i pokroić. Marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty. W filiżance wymieszać olej wodę, vegetę i sos. Następnie polać po kapuście i wszystko razem dokładnie wymieszać. Surówkę można podawać 15 minut po wykonaniu, aby kapusta zdążyła nasiąknąć przyprawami.
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę przekroić na pół, usunąć "brzydkie" liście i pokroić.
Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę przekroić na pół, usunąć "brzydkie" liście i pokroić.
Surówka z kapusty pekińskiej
Marchewkę obrać, zetrzeć na grubych oczkach i dodać do kapusty.