gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Surówka z kapusty pekinskiej

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Pyszna i szybka surówka do obiadu lub na kolację do mięsa.

Surówka z kapusty pekinskiej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekinskiej

 

  • 1 mała kapusta pekińska
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1/2 papryki czerwonej
  • posiekany koperek
  • 1 przyprawa do sałatek np koperkowo ziołowa

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekinskiej
Kapustę umyć pokroić.Paprykę pokroić w kostkę.Surową marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach.
Koperek posiekać dodać do kapusty wymieszać.Przygotować sos tak jak na opakowaniu i polać surówkę mozna wymieszać,i na chwilę odstawić.Surówkę można podać do obiadu do ryżu i pulpecików w sosie ananasowo paprykowym.POLECAM ! ! !
Surówka z kapusty pekinskiej
Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu.
Surówka z kapusty pekinskiej
Do kapusty pekinskiej dodajemy posiekany szczypiorek.
Surówka z kapusty pekinskiej
Scieramy surową marchewkę i jabłko na tarce.
Surówka z kapusty pekinskiej
Surówkę podajemy do obiadu do ryby.