margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybka suróweczka do drugiego dania.

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • kapusta pekińska (6 -7większych liści)
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • ogórki kiszone
  • oliwa
  • vegeta
  • sól, pieprz, bazylia

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
Kapustę pekińską szatkujemy posypujemy Vegetą, ogórki kroimy w kostkę lub w pół talarki. Cebulę w drobną kosteczkę solimy i pieprzymy uważamy żeby nie przesadzić z solą, Dodajemy bazylię lub inną ulubioną przyprawę i kilka łyżek oliwy. Mieszamy składniki i gotowe. Smacznego.

Tagi:

kapusta