Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej i jabłka
Kapustę pekińską przekrawam na pół i drobno szatkuję.
Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Z cytryny wyciskam sok, odstawiam.
W misce mieszam poszatkowaną kapustę i starte jabłko skropione sokiem z cytryny. Wlewam olej i majonez i dokładnie mieszam. Doprawiam całość szczyptą soli i cukru i dokładnie mieszam.
Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Surówkę podaję do obiadu jako dodatek.
Jabłko myję, obieram i ścieram na tarce jarzynowej na grubych oczkach.
Z cytryny wyciskam sok, odstawiam.
W misce mieszam poszatkowaną kapustę i starte jabłko skropione sokiem z cytryny. Wlewam olej i majonez i dokładnie mieszam. Doprawiam całość szczyptą soli i cukru i dokładnie mieszam.
Wstawiam na pół godziny do lodówki.
Surówkę podaję do obiadu jako dodatek.