Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać jako dodatek do potraw

Surówka z kapusty pekińskiej i pieczarek

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej i pieczarek

 

  • 1 kg kapusta pekińska,
  • 1 sloik pieczarki marynowane,
  • 1 puszka kukurydza,
  • 1/2 łyżeczki przyprawa curry,
  • 1/2 szkl majonez,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej i pieczarek
Kapustę poszatkować, pieczarki pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do miski, posypać przyprawą curry, wymieszać. Następnie połączyć z majonezem. Przyprawić do smaku.