Surówka z kapusty pekińskiej Kaja35

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis na surówkę z pekinki i dodatkami

Surówka z kapusty pekińskiej Kaja35

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej Kaja35

 

  • Kapusta pekińska średnia 1 szt.
  • Kukurydza konserwowa 1/2 szklanki
  • Marchewka duża 1 szt.
  • Pomidor duży 1 szt.
  • Szczypiorek pęczek 1/2 szt.
  • Pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej Kaja35
Po oczyszczeniu kapusty pekińskiej, umyłam ją, następnie osuszyłam i pokroiłam na drobne kawałki, wrzucając do miski. Do przygotowanej kapusty dodałam odsączoną z zalewy kukurydzę, obraną i startą na najmniejszych otworach tarki marchew. Na koniec całość wymieszałam z odrobiną pieprzu. Porcjami nałożyłam na talerzyki na każdy talerzyk położyłam pokrojone w plastry pomidora, którego również doprawiłam delikatnie pieprzem i posypałam, pokrojonym na drobno szczypiorkiem.

Tagi:

kapusta