Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty pekińskiej z granatem
Kapustę pekińską drobno pokroić w paseczki . Lekko ugnieść .Owoce przekroić i łyżeczką wybrać pestki wraz z sokiem .Oczyścić je z błonek. Odłożyć łyżkę pestek . Do pozostałych pestek dodać olej , szczyptę soli i pieprzu oraz sok z cytryny .Polać dresingiem kapustę i wymieszać . Przed podaniem posypać resztą pestek.
msewka
Babciagramolka
Powiem Ci ,że do jedzenia granatów trzeba mieć świętą cierpliwość . W zazadzie składa się ze skórki i samych pestek ( widocznych na zdjęciu ) w takiej ,, galaretce " . Najlepiej go wydłubac łyzeczką . Ma słodkawy lekko winny smak .Doskonale sprawdza się jako dekoracja deserów , dodatek do surówek pestki z tą ,, galaretka " jak tu . Pyszny jest sok z granatów .Wrzuć w wyszukiwarke w grafikę granaty-owoce a zobaczysz jak wygladają .
Sarenka
evita0007