misiol

misiol

Szef Kuchni
[Przepisów: 67]

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą pasuje do wielu dań.

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą

 

  • 20 dag kapusty pekińskiej
  • 2 garście kukurydzy gotowanej słodkiej
  • 2 łyżki stołowe oleju
  • 1 żółtko
  • 1 pęczek kopru
  • 2 łyżki stołowe śmietany
  • sól

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą
Kapustę pokroić w paski. Olej zmieszać z żółtkiem i śmietanką, posolić, dodać posiekany koper, wymieszać z kapustą i kukurydzą.