s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Surówka z kapusty pekińskiej

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Moja ulubiona surówka, mogłabym jeść ją codziennie:)

Surówka z kapusty pekińskiej

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej

 

  • 1 kapusta pekińska
  • 1 duża marchew
  • 1/2 selera
  • 1 jabłko
  • 1 cebula
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, suszony koperek, czosnek granulowany, bazylia lub inne zioła według gustu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej
1. Marchew, jabłko, seler obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno kroimy. 2. Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy. Dodajemy starte składniki, cebulę i dokładnie mieszamy. 3. Ze śmietany, majonezu i przypraw przyrządzamy sos. Polewamy nim surówkę i mieszamy. 4. Przed podaniem dobrze jest surówkę schłodzić.