alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 424]

Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszny dodatek do obiadu - surówka z kapusty pekińskiej z gruszką, jabłkiem i koperkiem. Szczerze polecam :)

Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką

 

  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 1 marchew
  • 1 gruszka
  • 1 jabłko
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką
Kapustę dokładnie umyć, również między liśćmi i drobno poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Następnie posolić, dodać cukier i odstawić pod przykryciem na około godzinę. Owoce obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do kapusty i marchewki, polać sokiem z cytryny . Następnie dodać r koperek, pieprz, majonez i jogurt i dokładnie wymieszać. Smacznego :)
Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką
Kapustę umyć i poszatkować, marchew obrać i zetrzeć. Zasolić, dodać cukier i odstawić.
Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką
Owoce obrać i zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny
Surówka z kapusty pekińskiej z gruszką
Dodać siekany koperek, pieprz, jogurt i majonez