Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z kapusty pekińskiej z bananami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Surówka z kapusty pekińskiej z bananami i przyprawą curry jest bardzo smaczna i bajecznie łatwa do przygotowania.

Surówka z kapusty pekińskiej z bananami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z bananami

 

  • 30 dag kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 jabłko
  • 1 banan
  • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej
  • 1 mały por
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki przyprawy curry

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z bananami
Umytą kapustę poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por pokroić w cienkie pół krążki. Banana bez skórki pokrojonego i starte na grubej tarce jabłko skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski, dodać osączoną z zalewy kukurydzę, jogurt, przyprawę curry, wymieszać.
Surówka z kapusty pekińskiej z bananami
Do posiekanej kapusty dodać startą na tarce marchew i jabłko
Surówka z kapusty pekińskiej z bananami
Obranego banana pokroić w pół krążki i skropić sokiem z cytryny
Surówka z kapusty pekińskiej z bananami
Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski
Surówka z kapusty pekińskiej z bananami
Dodać jogurt przyprawę curry i wymieszać