bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 17

Surówka jest smaczna i szybka do przyrządzenia. Możemy podać ją do obiadu do drugiego dania. Składniki surówki doskonale się łączą z sosem czosnkowym.

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

Składniki:

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym

 

  • Pół kapusty pekińskiej
  • 1 marchewka
  • 1 cebula czerwona
  • Pół papryki czerwonej
  • Pół papryki zielonej
  • Pół papryki żółtej
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Saszetka sosu czosnkowego z ziołami
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Kapustę pekińską drobno siekamy, marchewkę obieramy, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy kroimy w paski, natkę pietruszki drobno siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos czosnkowy, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Surówkę wstawiamy na godzinę do lodówki. 

Tagi:

kapusta