justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Surówka z kapusty włoskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Kapustę oczyścić, poszatkować w paseczki lub zetrzeć na grubej tarce.

Surówka z kapusty włoskiej

Składniki:

Surówka z kapusty włoskiej

 

  • 500 g kapusty włoskiej
  • 150 g ogórków kiszonych
  • sok z ogórków
  • 3 łyżki oliwy
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz ziołowy
  • Posiekana zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty włoskiej
Ogórki pokroić w kostkę i wymieszać wszystko razem z posiekaną zieloną pietruszką. Dodać olej, posolić, dodać odrobinę cukru. Na półmisku udekorować plastrami marchewki.

Tagi:

kapusta