Sposób przygotowania:
Surówka z kapusty z mandarynkami
Kapustę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę obieramy i również ścieramy na tarce. Mandarynki obieramy, rozdzielamy na plasterki i każdy kroimy na pół. Mandarynki dodajemy do kapusty. Całość polewamy sokiem z cytryny. Mieszmay, następnie dodajemy cukier, szczyptę suszonej mięty i jogurt, całość mieszamy. Doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
![Surówka z kapusty z mandarynkami Surówka z kapusty z mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-mandarynkami-175842.jpg)
![Surówka z kapusty z mandarynkami Surówka z kapusty z mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-mandarynkami-175843.jpg)
![Surówka z kapusty z mandarynkami Surówka z kapusty z mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-mandarynkami-175844.jpg)
![Surówka z kapusty z mandarynkami Surówka z kapusty z mandarynkami](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kapusty-z-mandarynkami-175845.jpg)