szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Surówka z kapusty z mandarynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Surówka z kapusty białej nabrała odmiennego smaku dzięki mandarynkom i mięcie.

Surówka z kapusty z mandarynkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kapusty z mandarynkami

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kapusty z mandarynkami
Kapustę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Marchewkę obieramy i również ścieramy na tarce. Mandarynki obieramy, rozdzielamy na plasterki i każdy kroimy na pół. Mandarynki dodajemy do kapusty. Całość polewamy sokiem z cytryny. Mieszmay, następnie dodajemy cukier, szczyptę suszonej mięty i jogurt, całość mieszamy. Doprawiamy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem.
Surówka z kapusty z mandarynkami
Białą kapustę i marchewkę ścieramy na tarce
Surówka z kapusty z mandarynkami
Mandarynki obieramy i kroimy na małe kawałeczki
Surówka z kapusty z mandarynkami
Do surówki dosypujemy pół łyżeczki cukru
Surówka z kapusty z mandarynkami
Dodajemy również suszoną drobno zmieloną miętę.

Tagi:

kapusta