motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdrowa surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • 1/2 kiszonej kapusty
  • 3 ogórki kiszone
  • natka pietruszki
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki oliwy
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odsączamy i kroimy. Ogórki kroimy w kostkę. Natkę pietruszki myjemy i osuszamy. Następnie siekamy. Pokrojoną kapustę i ogórki łączymy ze sobą. Do miseczki dajemy wodę, oliwę, pieprz i cukier. Dokładnie mieszamy. Przygotowanym sosem polewamy surówkę, mieszamy i odstawiamy na 15 minut przed podaniem. Na koniec posypujemy posiekaną pietruszką.

Tagi:

kapusta