nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i zdrowa surówka na zimowe dni.

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • ok. 30 dag kapusty kiszonej
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 małej cebuli
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
1. Kapustę kiszoną lekko odciskamy, a następnie kroimy. Wrzucamy do miski. 2. Marchewkę obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki, cebulę po obraniu kroimy w drobną kosteczkę. Wszystko dodajemy do kapusty i dokładnie mieszamy. Surówkę doprawiamy pieprzem. Wg upodobań możemy dodać odrobinę oliwy.

Tagi:

kapusta