agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Surówka z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jesienna surówka z kiszonej kapusty

Surówka z kiszonej kapusty

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty

 

  • kapusta kiszona 700 g
  • marchew 2 szt
  • koperek 4 gałązki
  • natka pietruszki 4 gałązki
  • oliwa z oliwek 3 łyżki
  • sól 1 szczypta
  • pieprz 1 szczypta
  • cukier 0,5 łyżeczki
  • cebula 1 szt
  • kminek 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty
Przygotować składniki na surówkę. Kapustę kiszoną odcisnąć z nadmiaru soku, jeśli jest zbyt kwaśna można przepłukać ją na durszlaku zimną wodą, następnie posiekać nożem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, koperek i pietruszkę opłukać, osuszyć i posiekać drobno nożem, wymieszać wszystkie składniki, dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz oraz cukier i wymieszać surówkę, udekorować gałązką zielonego koperku. Dodać na koniec odrobinę mielonego kminku.

Tagi:

kapusta