Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2736]

Surówka z kiszonej kapusty i pory

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Surówka z kapusty kiszonej to szybki sposób na smaczny dodatek do obiadu.

Surówka z kiszonej kapusty i pory Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty i pory

 

  • 25 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 mały por
  • 1 jabłko
  • cukier do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty i pory
Kiszoną kapustę włożyć do salaterki. Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Por oczyścić, pokroić w krążki, sparzyć wrzącą wodą, po kilku minutach odcisnąć. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, połączyć z kiszoną kapustą. Przyprawić do smaku cukrem i pieprzem, dokładnie wymieszać. Podawać z mięsem i ziemniakami.
Surówka z kiszonej kapusty i pory
Por należy sparzyć wrzącą wodą lub posolić i odcisnąć.
Surówka z kiszonej kapusty i pory
Wszystkie składniki włożyć do salaterki, przyprawić i dokładnie wymieszać.