justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

kapusta kiszona z jabłkiem i cebulą, doprawiona pieprzem ziołowym i cukrem, idealna do obiadu, a zwłaszcza do młodych ziemniaczków.

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

 

  • Kapusta kiszona 30 dag
  • Jabłko 1 sztuka
  • Cebula 1 sztuka
  • Pieprz ziołowy
  • Cukier 2-3 łyżki
  • Olej

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

ETAP 1:

Kapustę należy pokroić i przełożyć do miseczki. Cebulę bardzo drobno siekamy i dodajemy do kapusty.
Jabłko należy obrać i zetrzeć na tarce lub drobniutko pokroić. Dodajemy je do reszty składników.
Dodajemy cukier, pieprz i wlewamy olej. Jeżeli chodzi o olej około 3-4 łyżek, tak aby widać go było w kapuście, ale aby nie pływał na dnie.
Całość dokładnie mieszamy. Cukru i pieprzu można dodać według uznania.