Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna i zdrowa surówka. Świetny dodatek do dania z mięsem.

Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem

 

  • 30 dag kapusty kiszonej
  • 1 marchewka
  • 1 mały por
  • 2-3 łyżki posiekanego koperku
  • pieprz do smaku
  • cukier do smaku
  • 1-2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem
Kapustę kiszoną drobno pokroić, włożyć do miski. Obraną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w cienkie pół krążki. Wszystkie przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać posiekany koperek, doprawić do smaku pieprzem i cukrem, skropić oliwą, wymieszać.
Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem
Kapustę kiszoną pokroić na drobne kawałki
Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem
Dodać startą na tarce marchewkę i pokrojony por
Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem
Doprawić do smaku odrobiną pieprzu i cukru
Surówka z kiszonej kapusty z koperkiem
Dodać posiekany koperek skropić oliwą wymieszać

Tagi:

kapusta