Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Surówka z włoskiej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Surówka z włoskiej kapusty z dodatkiem papryki jest bardzo smacznym i łatwym do przygotowania dodatkiem do obiadu.

Surówka z włoskiej kapusty Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Surówka z włoskiej kapusty

 

Sposób przygotowania:

Surówka z włoskiej kapusty
Kapustę poszatkować i sparzyć wrzącą wodą, osączyć. Paprykę bez gniazd nasiennych pokroić w cienkie słupki. Kukurydzę osączyć z zalewy.

Ogórki kiszone i cebulę pokroić w drobną kostkę. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.

Wszystkie przygotowane składniki połączyć z majonezem, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. 
Surówka z włoskiej kapusty
Kapustę poszatkować, sparzyć wrzątkiem, osączyć.
Surówka z włoskiej kapusty
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki.
Surówka z włoskiej kapusty
Osączoną kukurydzę i przygotowane składniki włożyć do miski.
Surówka z włoskiej kapusty
Jabłko obrzć, zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny.
Surówka z włoskiej kapusty
Połączyć z majonezem, doprawić do smaku, wymieszać.

Tagi:

kapusta