Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z majonezem
Kapustę przepłukać pod bieżącą wodą i porządnie odcisnąć ( amatorzy bardzo kwaśnych surówek mogą ten etap opuścić, ja musiałam przepłukać bo moja 3-letnia córeczka miała jeść tą suróweczkę:)) Kapustę drobniutko posiekać i przełożyć do miski. Cebulę obrać i także drobniutko poszatkować. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zatrzeć na tarce o dużych oczkach.Dodać do kapusty i cebuli. Ogórka także zetrzeć na dużych oczkach i dodać do pozostałych składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem ( z solą ostrożnie bo ogórek może być dosyć słony), dodać cukier i wymieszać. Dodać majonez, ponownie wymieszać i odstawić na godzinkę do lodówki, Smacznego!
MagdaMM
monikaT83
MagdaMM
Natala1210