kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Kiszoną kapustę jeśli jest bardzo kwaśna, można opłukać pod wodą.

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną

Składniki:

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną

 

  • 400 g kwaszonej kapusty
  • 1 łyżka nasion kopru lub kminku
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki śmietany
  • Cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej kapusty ze śmietaną
Następnie odcisnąć, drobno posiekać i doprawić do smaku cukrem, można również dodać trochę soku. Wymieszać z posiekaną cebulą i ziołami, zalać śmietaną. Podawać ozdobioną listkami zielonej pietruszki.

Tagi:

kapusta