justka.zet

justka.zet

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Surówka z kiszonej sałaty szparagowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Surówka z kiszonej sałaty szparagowej z papryką podawać do potraw mięsnych i rybnych.

Surówka z kiszonej sałaty szparagowej

Składniki:

Surówka z kiszonej sałaty szparagowej

 

  • 250 g kiszonej sałaty szparagowej
  • 2 kiszone papryki
  • 1 łyżka stołowa kiszonej kapusty
  • 2 cebule
  • 1/2 szklanki majonezu
  • Sól
  • Cukier
  • Pieprz
  • Zielona pietruszka

 

Sposób przygotowania:

Surówka z kiszonej sałaty szparagowej
Sałatę szparagową i paprykę oraz zieloną cebulkę pokroić w drobne kawałki. Kapustę kiszoną posiekać i wymieszać z resztą warzyw. Dodać majonez, dól, pieprz i cukier. Z wierzchu posypać siekaną zieloną pietruszką.

Tagi:

sałata