peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 224]

Surówka z marchewki i białej rzodkwi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybka w wykonaniu bomba witaminowa, będzie świetnym dodatkiem zarówno do posiłków ciepłych jak i zimnych.

Surówka z marchewki i białej rzodkwi

Składniki:

Surówka z marchewki i białej rzodkwi

 

 

  • taka sama ilość białej rzodkwi

 

 

  • 1/2 szklanki kukurydzy konserwowej (odsączona)

 

 

  • Na sos:

 

 

 

  • 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego

 

  • zioła do sałatki

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki i białej rzodkwi

ETAP 1:

Marchew i rzodkiew myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce jarzynowej. Dodajemy drobno posiekane liście sałaty i kukurydzę. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy (ewentualnie doprawiamy solą i czarnym pieprzem). Surówkę polewamy sosem bezpośrednio przed podaniem, mieszamy aby składniki się połączyły.

Tagi:

marchewka