Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Surówka z marchewki, kukurydzy i groszku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Dla wielbicieli marchewki, kukurydzy i groszku

Surówka z marchewki, kukurydzy i groszku Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Surówka z marchewki, kukurydzy i groszku

 

  • 3 szt marchew,
  • 1 szt jabłka,
  • 2 szt ogórki kiszone,
  • 1/2 szkl kukurydza marynowana,
  • 1/2 szkl groszek konserwowy,
  • 1 łyżeczka musztarda,
  • 1/2 szkl jogurt naturalny,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki, kukurydzy i groszku
Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o grubych otworach. Kukurydzę i groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki włożyć do miski. Jogurt naturalny wymieszać z musztardą, dodać sól i pieprz, wlać do miski, wymieszać.
Surówka z marchewki, kukurydzy i groszku
Etap 1