misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Surówka z marchewki z bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marchewkę wymieszać z morelami, rodzynkami, pomarańczą, skórką pomarańczową oraz orzechami. Polać olejem, przyprawić sokiem .....

Surówka z marchewki z bakaliami

Składniki:

Surówka z marchewki z bakaliami

 

 

Sposób przygotowania:

Surówka z marchewki z bakaliami
Morele oraz rodzynki umyć, zalać winem, zostawić na 30 minut, a następnie odsączyć. Morele pokroić w paski. Marchewki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomarańczę wyszorować, sparzyć, osuszyć i zetrzeć z niej skórkę, owoce zaś obrać, podzielić na cząstki, ostrym nożem usunąć błonki i pestki, a miąższ pokroić na kawałki. Marchewkę wymieszać z morelami, rodzynkami, pomarańczą, skórką pomarańczową oraz orzechami. Polać olejem, przyprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Tagi:

marchewka