Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Idealna, lekka, zdrowa surówka z młodej kapustki oraz warzyw, która nikogo nie pozostawi obojętnym. Rewelacyjnie komponuje się z daniami mięsnymi, ziemniaczanymi oraz jako samodzielna przekąska.

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 450 g kapusty młodej
  • 1 pęczek koperku, same liście
  • 1 cebula
  • 2 duże marchewki
  • 6 rzodkiewek
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 20 g soku z cytryny
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu
  • ½ łyżeczki oregano

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty

I

1. Kapustę kroję na małe kawałki, marchew obieram, kroję na małe kawałki, cebulę obieram, kroję drobno, rzodkiewki kroję na pół. Wszystkie warzywa umieszczam w misie od blendera, dodaję liście koperku i blenduję na drobno.
2. Następnie dodaję oliwę, cukier, sok z cytryny, sól, pieprz, oregano i dokładnie mieszam.
3. Sałatka gotowa.
4. Smacznego.