Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty z ogórkiem małosolnym
Kapustę oczyścić i poszatkować drobno, wsypać do miski. Posolić lekko i wymieszać. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Wsypać do kapusty.
Ogórki małosolne osączyć i również zetrzeć na dużych oczkach.
Cebulkę posiekać drobniutko, wsypać do miski. Koperek umyć, osuszyć i posiekać.
Wsypać do miski. Wymieszać wszystkie składniki. Olej wymieszać z octem i cukrem, polać surówkę, zamieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem
Ogórki małosolne osączyć i również zetrzeć na dużych oczkach.
Cebulkę posiekać drobniutko, wsypać do miski. Koperek umyć, osuszyć i posiekać.
Wsypać do miski. Wymieszać wszystkie składniki. Olej wymieszać z octem i cukrem, polać surówkę, zamieszać.
Doprawić do smaku solą i pieprzem