zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z młodej kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Smaczna i soczysta surówka z młodej kapusty.

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 pęczek rzodkiewki
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • sól, pieprz kolorowy, cukier i ocet do smaku
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę oczyścić i poszatkować.
Rzodkiewki umyć i pokroić w talarki.
Marchewkę obrać, umyć i zetrzeć na tarce.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Wszystko wrzucić do miski, doprawić do smaku, dodać trochę oliwy, wymieszać i odstawić na 10 minut aby smaki się przegryzły.

Tagi:

kapusta