Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Surówka z młodej kapusty

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Powiew wiosny! Smaczny dodatek do dań mięsnych!

Surówka z młodej kapusty

Składniki:

Surówka z młodej kapusty

 

  • 0,5 główki młodej kapusty
  • 4 młode marchewki
  • 0,5 pęczka drobnego szczypiorku
  • 1 kwaśne jabłko
  • 0,5 pęczka koperku
  • sól, cukier
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty
Kapustę cienko poszatkować. Delikatnie rozetrzeć z cukrem (1 łyżeczka) i solą.Dodać sok z cytryny, starkowaną marchewkę i jabłko i drobno posiekane: szczypiorek i koperek. Wlać 2 łyżki oliwy i dokładnie wymieszać. SMACZNEGO!