Sposób przygotowania:
Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim
Z kapusty obieramy pierwsze liście, a resztę szatkujemy. Szczypiorek drobno siekamy i dodajemy do kapusty. Pomidory myjemy, kroimy w małą kostkę i przekładamy do miski z kapustą. Całość mieszamy. Sos sałatkowy przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i wlewamy do surówki. Surówkę dokładnie mieszamy i przekładamy na półmisek. Taką surówkę podaję do obiadu.
![Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-z-sosem-wloskim-202762.jpg)
![Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-z-sosem-wloskim-202763.jpg)
![Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim Surówka z młodej kapusty z sosem włoskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-mlodej-kapusty-z-sosem-wloskim-202764.jpg)