Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Lekka surówka z młodej kapusty, doskonała jako dodatek do obiadu.

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką

 

  • 1/4 główki młodej kapusty
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka musztardy kremskiej
  • 4 łyżeczki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Poszatkowaną kapustę oprószyć solą i lekko ugnieść, aż puści sok. Cebulę pokroić w kostkę, rzodkiewki pokroić w półplasterki, kukurydzę odsączyć. Olej wymieszać z cukrem, octem i musztardą na gładki sos. Do kapusty dodać cebulę, rzodkiewki i kukurydzę, Surówkę oprószyć pieprzem i polać sosem. Lekko wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Poszatkowana kapusta lekko ugnieciona z solą.
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Kapusta z pozostałymi składnikami surówki.
Surówka z młodej kapusty z rzodkiewką
Olej wymieszany z octem cukrem i musztardą na gładki sos.

Tagi:

kapusta