WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1330]

Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka surówka do obiadu z kapusty pekińskiej, papryki, kukurydzy i czerwonej cebuli z dodatkiem koperku i przypraw.

Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą

 

  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • ćwiartka czerwonej papryki
  • 2 plasterki czerwonej cebuli
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • koperek
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą

ETAP 1:

Kapustę pekińską umyć i osuszyć, z liści wykroić białe łodygi a zielone części liści drobno pokroić i wrzucić do miski. Paprykę umyć i pokroić w drobną kostkę, dodać do kapusty. Cebulę pokroić w kosteczkę i również dodać do miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i wsypać do miski. Dodać posiekany koperek.

Doprawić warzywa solą, pieprzem i sokiem wyciśniętym z kawałka cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać. Podawać od razu po przygotowaniu jako surówkę obiadową.

Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą
Surówka po wymieszaniu wszystkich składników
Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą
Kukurydza konserwowa dodana do pokrojonych warzyw
Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą
pokrojona czerwona cebula dodana do papryki i kapusty
Surówka z papryką, kukurydzą i czerwoną cebulą
pokrojona papryka czerwona dodana do kapusty