mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Surówka z papryki,kapusty i rzeżuchy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Surówka do podania razem z gotowanymi jajkami, kaszami i wędlinami.

Surówka z papryki,kapusty i rzeżuchy

Składniki:

Surówka z papryki,kapusty i rzeżuchy

 

  • mała główka kapusty pekińskiej
  • 4 strąki kolorowej papryki
  • 2 cebule
  • 1/2 szkl śmietany
  • 1łyżka koncentratu pomidorowego
  • garść rzeżuchy
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z papryki,kapusty i rzeżuchy
Kapustę oczyścić, drobno poszatkować. Cebule obrać, opłukać i drobno posiekać. Papryki oczyścić, usunąć gniazda nasienne, pokroić w półkrążki. W misce wymieszać kapustę, cebulę i paprykę. Wszystko posolić,przemieszać i odstawić na 20minut. Śmietanę wymieszać z koncentratem, mieloną papryką, przyprawić solą i pieprzem. Rzeżuchę przebrać, oczyścić. Sosem polać sałatkę, wymieszać, posypać rzeżuchą.