zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Surówka z pekinki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kolejna szybka surówka z kapusty pekińskiej

Surówka z pekinki

Składniki:

Surówka z pekinki

 

  • 500 g kapusty pekińskiej
  • 1 czerwona papryka
  • 1 kwaskowe jabłko
  • 1 cebula
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 200 ml gęstej kwaśnej śmietany
  • sól
  • pieprz
  • ocet winny
  • cukier

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki
Kapustę poszatkować, wrzucić do miski.
Cebulę, paprykę i jabłko obrać.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w sporą kostkę, a jabłko zetrzeć na tarce.
Dodać te składniki do kapusty, wsypać natkę pietruszki.
Na koniec dodać śmietanę, przyprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem i octem winnym i wymieszać.