zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 723]

Surówka z pekinki i brokuł

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Pyszna surówka z sosem koperkowym, zachwyci nie tylko wegan:)

Surówka z pekinki i brokuł Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Surówka z pekinki i brokuł

 

  • ½ dużej, lub 1 mniejsza kapusta pekińska
  • 2 czerwone papryki
  • ½ brokułu
  • Olej słonecznikowy 6 łyżek
  • Woda 6 łyżek
  • sos koperkowo -ziołowy 2 opakowania

 

Sposób przygotowania:

Surówka z pekinki i brokuł
Kapustę pekińską oczyszczam z przywiędłych liści, myję , osuszam i drobno kroję. Przekładam do miski. Z umytej papryki wycinam gniazda nasienne, przepłukuję w środku, osuszam i kroję na małe kawałki. Brokuł płuczę pod bieżącą wodą, odcinam łodyżki , a różyczki drobno siekam. Wszystko przekładam do miski z pekinką. W miseczce przygotowuję sos koperkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Dodaję do warzyw i dokładnie mieszam. Zostawiam na pół godzinki aby składniki się „przegryzły”. Podaję do pieczonych mięs.
Surówka z pekinki i brokuł
W miseczce przygotowuję sos koperkowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu
Surówka z pekinki i brokuł
Brokuł płuczę pod bieżącą wodą, odcinam łodyżki , a różyczki drobno siekam.
Surówka z pekinki i brokuł
wszystkie pokrojone warzywa przekładam do miski
Surówka z pekinki i brokuł
dodaję sos i dokładnie razem mieszam,zostawiam aby się przegryzło

Tagi:

sosy brokuły